De Meierijers is een gezellige handboogvereniging waar sfeer voorop staat. De vereniging is opgericht in 1983.  “De Meierijers” zijn mensen die het gewoon leuk vinden om samen met anderen af en toe een pijltje te schieten en er zijn mensen die het leuk vinden om aan wedstrijden mee te doen.

Onze n.a.w. gegevens zijn: Handboogvereniging De Meierijers, Hoolstraat 4a, 5056 PK Berkel Enschot

Tijdens openingstijden kun je bellen. Ons telefoonnummer is 013 5906151.

Naar de volgende e-mailadressen kun je een e-mail zenden:

Algemeen: info@meierijers.nl

Voorzitter: voorzitter@meierijers.nl

Secretaris: secretaris@meierijers.nl

Penningmeester/ledenadministratie: penningmeester@meierijers.nl

Onze binnenaccommodatie is op de volgende tijden geopend: Elke maandag van de week is er training voor onze jeugdleden van 19.00 uur tot 21.00 uur.  Daarna training voor de volwassenen tot 23.00 uur. Elke dinsdag van de week is er een clubavond van 19.00 uur tot 23.00 uur. Elke donderdag van de week is er een clubavond van 19.00 uur tot 23.00 uur. Elke zondag kan men terecht van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Ja, inderdaad. Als je interesse hebt gekregen in het handboogschieten, kun je tijdens de openingstijden gewoon binnenlopen. Hier zal je hartelijk onthaald worden door een van onze leden. Er is altijd wel iemand die even een boog van de vereniging ter hand neemt en je de grondbeginselen uitlegt. Dus kom op, probeer het!!!

Ja, onze binnenaccommodatie is rolstoelvriendelijk ingericht. Er is een toilet met alarm aanwezig voor rolstoelgebruikers.

Ja, het inschrijfgeld bedraagt € 25,00. Indien je besluit om lid te worden van onze vereniging, dan krijg je hiervoor een verenigingsshirt.

De eerste drie maanden mag voor die € 30,00  schieten en krijg je gratis een boog van de vereniging ter beschikking. De resterende maanden van het jaar moet evenredig contributie voldaan worden inclusief bondsgeld.

Vanaf 1 januari 2023 gelden de volgende contributiebedragen:

  • Tot en met 17 jaar: € 139,00 per jaar inclusief bondsgeld.
  • Vanaf 18 jaar: € 205,00 per jaar inclusief bondsgeld.
  • Niet schietende leden: € 30,00 per jaar.

Nieuwe leden kunnen eventueel na drie maanden nog negen maanden een boog huren van de vereniging voor een huurprijs van € 6,50 per maand.

Ja, als jeugdlid kun je aan diverse wedstrijden meedoen. De meeste wedstrijden zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën.

Elke maandag van de week is er training voor onze jeugdleden van 19.00 uur tot 21.00 uur. Daarna is er training voor de volwassenen.

De vereniging biedt u een heel scala aan clubactiviteiten: clubdagen training walk of fame schieten onderlinge Short Metric vriendschappelijke wedstrijden met andere verenigingen toernooien koningschieten relatietoernooi nieuwjaarsverschieting zomercompetitie wintercompetitie bondswedstrijden 25 meter 1 pijl bondswedstrijden indoor (18 meter 3 pijlen).

Nee, het is ten strengste verboden om in onze binnenbaan te roken. Er is buiten wel een speciale overdekte rokersruimte aanwezig voor degene die daar behoefte aan heeft.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het geen krachtsport. Coördinatie, concentratie en een goede techniek zijn de belangrijkste elementen. Een sport niet alleen voor senioren, maar ook voor veteranen, vrouwen, en zelfs kinderen kunnen deze sport beoefenen. Ook is handboogsport een uitstekende sport voor mensen met een lichamelijke beperking.

Natuurlijk, je kunt een uitrusting kopen waar je ongeveer € 1800,00 voor kwijt bent, maar, zoals met zoveel sporten, kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Je hebt al een goede tweedehands boog inclusief koffer, pijlen en toebehoren voor zo’n € 250,00. Hiermee kun je dan wel jaren doen.

Tijdens de openingstijden van de bar kan er koffie, thee, frisdrank en diverse licht alcoholische dranken gekocht worden. Ook zijn er diverse versnaperingen te koop. Dit allemaal tegen redelijke prijzen.

Zodra je serieus belangstelling hebt om te komen schieten moet je een inschrijfformulier invullen. Dit verplicht je nog tot niets, maar wij willen graag weten wie aanwezig zijn. Na drie maanden word je gevraagd om lid te worden en kun je dus zelf beslissen of je wel of geen lid wilt worden.

In onze binnenbaan zijn 16 banen tot maximum 25 meter. Voor beginners is er de mogelijkheid om op kortere afstand te schieten.

De Meierijers beschikt achter de binnenbaan óók over een buitenbaan die aan alle veiligheidseisen voldoet. Je kunt daar schieten tot wel 90 meter.

In onze binnenaccommodatie is er de mogelijkheid om voor familie-, school- of bedrijfsfeestjes een verschieting (clinic) te organiseren. Tijdens zo’n verschieting zijn voldoende instructeurs aanwezig om de gasten van instructies te voorzien en te begeleiden. Na de instructies en enkele proefpijlen kan een onderlinge wedstrijd geschoten worden. De gebruikelijke tijdsduur is voor een kinderverschieting circa 2 uur, voor de overige verschietingen circa 2,5 uur. Voor meer informatie en mogelijkheden stuur een e-mailtje naar info@meierijers.nl